Muziekles Amsterdam

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Docenten

Thomas Marshall

Geeft:   Pianoles,   Keyboardles  

Hi, ik ben Thomas Marshall, 20 jaar en afgestudeerd als muzikant aan het Pact college in Amsterdam waar ik piano heb gestudeerd.

Van gehoor spelen en improvisatie zijn voor mij heel belangrijk bij het piano spelen, net als muziektheorie. Dit is als een sleutel waarmee je eindeloos veel muzikale deuren kan openen.

Ik ben een liefhebber van uniek geluid (sound), vandaar dat ik een grote interesse heb in synthesizers.
Ik werk zelf met DAWs als Ableton en Logic Pro X, waar ik zelf de focus vooral leg op zelf sound creëren.

Mijn Interesse voor muziek ligt bij Jazz, Funk, Fusion, Blues en wereldmuziek uit de jaren '70.

Acht jaar geleden ben ik mijn eerste piano les gaan volgen bij Muziekles Amsterdam. Nu is het mijn beurt om de kennis, die ik in de tussentijd heb opgedaan, over te dragen.

Zachery Vander Meulen

Geeft:   Zangles  

Zachery has been singing and teaching voice for many years. He began his studies in Canada and completed his Bachelors degree at Wilfrid Laurier University (2014) while teaching privately. After graduating he continued performing and teaching private lessons as well as in various schools and colleges. He has been studying in the Dutch National Opera Academy with the Conservatory of Amsterdam and The Royal Conservatory in The Hague since September 2017. Zachery strives to meet everyone at whatever level they are at and to build the skills needed to become a more confident singer. Zachery loves to teach music to all levels and in all styles. He believes that music should be enjoyed and can be a great expression of ones self.

Nina Virant

Geeft:   Zangles  

Nina is Slovenian singer, moving between jazz, pop, progressive rock, folk music, performing in theatrical environment,.. She is a vocalist and percussionist in a duo project LAS., exploring Slavic cultural heritage through 2 voices. She is as well a lead vocalist in a progressive rock/live electronics band BarmyFiveseveN, led by a professor Jos Zwaanenburg, and one of the actresses in a theatre company NIM 534, led by Ilaria Forciniti.

She recorded her first studio album at the age of 17, with pop/country band Lybra, “Jutra”. In 2017, she recorded and reliesed a debut album LiLa with a project Dvojina and an EP with BarmyFiveseveN. As a soloist she performed with several jazz ensembles and Big Bands in Slovenia and Holland, sang on Slovenian Chanson Festival with band “Ansambel za slovesa”, debuted as a soloist and as a lyricist at the biggest Slovenian music festival “Slovenska popevka 2014”,... As a backing vocalist she was touring with several bands, including an international salsa band Šalša.

She is collecting her knowledge and experiences internationally, among others she was learning from and working with Joey Blake (USA), Theo Bleckmann (USA), Jay Clayton (USA), Claron McFadden (Holland),... Currently, she is being coached by Dutch classical baritone singer Wiebe-Pier Cnossen, at Amsterdam Conservatory. A great joy for her is guiding a student through the exploration of his/her own voice, its colours, techniques, expressivity, styles,... no matter the student's background and preferences, with keeping the playfulness and creativity one of the main focuses in the learning experience.

Marc van Dongen

Geeft:   Drumles  

Ik ben Marc en ben 26 jaar. Ik begon op mijn 11e met drummen. Na het horen van John Bonham op When The Levee Breaks wilde ik niets liever dan drummen. Op mijn 16e werd ik aangenomen op Rock City Institute in Eindhoven. Daar studeerde ik drie jaar later in 2013 af. In 2015 werd ik aangenomen op de pop-afdeling van het conservatorium van Amsterdam. Daar studeerde ik in mei 2019 af als uitvoerend muzikant op hoofdvak drums.

Ik heb in de afgelopen jaren in veel verschillende projecten gespeeld. Met de bands LAKSHMI, HØUND, The Little Years, Duke John en anderen speelde ik veel in live. Daarnaast gaf ik ook een hele tijd drumlessen in Brabant. Sinds september 2017 speel in de band TAPE TOY, een bubble-grunge band uit Amsterdam. Daarmee heb ik de afgelopen twee jaar veel getourd en op veel Nederlandse festivals gespeeld. Daarnaast speel en schrijf ik nog in mijn eigen soloproject, De Urgentie. Dat zijn Nederlandstalige popliedjes met een donker randje.

Als docent geef ik les in zo veel mogelijk stijlen: Pop, Rock, Funk en ga zo maar door. Wat bij mijn lessen centraal staat is dat er plezier en muziek gemaakt moet worden. Ik vind het belangrijk dat iedere leerling zich op zijn/haar eigen manier als drummer/drumster kan ontwikkelen en op die manier naar een muzikaal doel toegewerkt kan worden.

Xillan Macrooy

Geeft:   Zangles  

Ik ben geboren en getogen in Suriname. Daar is ook mijn liefde voor muziek ontstaan in een rijke culturele samenleving. Samen met mijn broer vormde ik een singer-songwriter duo waarmee wij enige bekendheid kregen als zingende tweeling.

In 2016 ben ik van Suriname naar Nederland verhuisd om te studeren aan de Popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Ik zit nu in mijn 4e jaar en moet in Mei 2020 afstuderen. In de afgelopen 3 jaar heb ik mij enorm als songwriter, vocalist en instrumentalist ontwikkeld en heb via de school ook de didactische vaardigheden meegekregen om mijn kennis over te dragen.

Verder heb ik als songwriter en backing vocalist de afgelopen 3 jaar voornamelijk gewerkt met Jeangu Macrooy. We verschenen de afgelopen 3 jaar regelmatig bij DWDD en bekende radiozenders zoals 3FM en Radio 2. Verder heb ik ook met dit project op grote festivals als Lowlands en North Sea Jazz opgetreden. In februari 2019 speelden we ook de grote zaal van Paradiso ter ere van zijn 2e album Horizon, waarvoor ik 3 nummers heb geschreven.

Valerie Lamers

None

André Homminga

Geeft:   Saxofoonles  

Mijn naam is André Homminga en ik heb in Alkmaar klassiek saxofoon gestudeerd bij Karel Bruin (‘81/‘86), die mij al vanaf de muziekschool in Beverwijk het saxofoon spelen heeft eigen gemaakt. Ook heb ik de opleiding popdocent gevolgd aan het Rotterdams Conservatorium (‘91/‘93). Ik geef al meer dan 20 jaar saxofoonles.

Vanaf begin jaren tachtig heb ik in verschillende bandjes gespeeld: Pourqoui, een band rond de IJmondse diva Dorien Teeuwisse (1982-1985), De Shithouseband, een Doo-Wap en Rock- & Roll band die in de jaren ’70 en ’80 bekendheid genoot in Noord-Holland. Een klein tourtje met de Dolly Dots is toen ook mijn deel geweest. In de jaren ’90 speelde ik o.a. met Zwijnen, de Workmates, Illegal Tryout en Time Out.

Op dit moment speel ik met de opvolger van Time Out: C-Right, waarin Sylvia Brandse de leading vocals voor haar rekening neemt. Verder speel ik in Freak-a-Dell, een ‘nog lang niet uit de hand gelopen vriendenbandje’ waarmee we verrassende Funk, Soul en Rock & Roll spelen, met hier en daar een ‘werelds’ tintje. En ook in Different Cook, de band rond toetsenist Kees Koek, geef ik regelmatig acte de presence.

Davide Cristiani

Geeft:   Gitaarles,   Pianoles  

Davide Cristiani (1982) is afgestudeerd aan het Conservatorium van Ferrara in de richting jazz gitaar. Tijdens zijn studie heeft hij een half jaar gestudeerd aan het Conservatorium van Granada. In Granada is hij beïnvloed door de flamenco muziek. Momenteel is hij de studie Docent Muziek aan het afronden aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Hij heeft geruime ervaring als gitaar- en muziekdocent en bandleiding in het basisonderwijs. Spreekt Italiaans, Spaans, Engels en Nederlands.

Martijn van Spaendonck

Geeft:   Gitaarles,   Pianoles,   Keyboardles,   Basgitaarles  

Ik begon op mijn 14e met de elektrische gitaar. Ik had al eerder klassiek gitaarles van mijn vader gehad en kort bas gespeeld, maar dat bleek geen succes. Pas toen ik 'November Rain' van Guns n' Roses hoorde in 2000, moest en zou ik dat geluid ook kunnen maken en ook zo spelen. Het duurde dan ook niet lang of ik had al mijn eerste elektrische gitaar. Na twee jaar lang onafgebroken geoefend te hebben op gitaarsolo's van SLASH, Gary Moore, Stevie Ray Vaughan, Steve Morse en John Petrucci, begonnen mijn interesses zich uit te breiden. Ik begon een beetje met pingelen op mijn vader's piano. Akkoorden vinden, melodieën uitzoeken, pianostukken naspelen. Ook een prachtig instrument! Dus sprokkelde ik al mn spaargeld bij elkaar en kocht een Synthesizer. Vanaf toen heb ik altijd gitaar en toetsen gespeeld (en later ook bas), maar gitaar bleef altijd mijn grootste liefde.

Na mijn middelbare school werd ik direct aangenomen op het conservatorium van Amsterdam. 4 jaar later (2008) ben ik afgestudeerd op gitaar en bijvak toetsen/piano. Sindsdien speel ik in verschillende bands en werk met verschillende artiesten. Zo speel ik bijvoorbeeld gitaar/bas/toetsen met Leonie Meijer (van The Voice of Holland), in de live band van Judith Jobse (van de hit 'You' uit 2001) en akoestische gitaar en deels leadzang in coverband Radio Acoustic.

Als docent geef ik les in zowat alle stijlen: van klassiek tot rock, van funk tot Nederlandstalig, noem het maar op. Ik werk met leerlingen aan techniek, creativiteit, gehoortraining, theorie, improvisatie, etc. Ook veel focus op wat de leerling zelf leuk vindt en welke kant hij/zij op wil!

Maurits Hortensius

Geeft:   Gitaarles,   Basgitaarles  

Ik ben Maurits, 27 jaar, gitaardocent bij Muziekles Amsterdam en masterstudent filosofie aan de UvA. Mijn middelbare schoolexamen deed ik op de havo voor muziek en dans (HMD) aan het conservatorium van Rotterdam, met als hoofdvak elektrisch gitaar (pop en jazz). Sinds mijn 17e geef ik gitaarles. Eerst werkte ik een aantal jaar bij een muziekschool, daarna als zelfstandige. Ik heb ruime ervaring in het lesgeven in pop, rock en blues, voor zowel elektrisch als akoestische gitaar.

Mijn muzikale specialisatie ligt bij blues/rock. In de traditie van Albert King en Stevie Ray Vaughan, maar ook rock 'n roll, soul en jazz hebben mijn interesse. Andere voorbeelden van muzikale inspiratiebronnen zijn o.a. Jimi Hendrix, Carlos Santana, Paco de Lucia, Led Zeppelin, Bob Marley & the Wailers, Miles Davis, Wes Montgommery, Earth, Wind and Fire, Jamiroquai en Todd Terje.

Voor mijn lessen vind ik het belangrijk dat leerlingen toewerken naar een muzikaal doel en tegelijkertijd plezier kunnen hebben in het oefenen op de weg die daaraan vooraf gaat.

Martin Wachters

Geeft:   Gitaarles,   Pianoles,   Keyboardles,   Basgitaarles  

Martin Wachters had als kind jarenlang pianoles op de klassieke manier. Toch kwam het echte vuur voor het maken van muziek pas op zijn zeventiende toen hij zelf ontdekte dat je met behulp van akkoorden, toonladders en je gehoor op een veel makkelijkere, vrijere en creatievere manier muziek kan maken. Al snel ontdekte hij toen ook de gitaar en het keyboard en was ook aan deze instrumenten al snel verslaafd. Hij speelde op zowel piano, gitaar en keyboard in verschillende bands in uiteenlopende stijlen. Ook heeft hij veel ervaring met het componeren, arrangeren en opnemen van muziek en rondde hij eind 2006 een opleiding audio engineering af bij SAE.

Martin geeft zeer enthousiast les. In de lessen wordt aandacht besteed aan techniek, muziektheorie, gehoortraining, samenspelen en improvisatie. Snel naar het gewenste resultaat is het motto!

Meer weten? Neem contact met ons op!