Meer weten?

Neem contact met ons op!

Reacties leerlingen

Een aantal reacties van leerlingen op onze beginnerscursussen:

Gitaar

Iris: Ik heb een paar maanden geleden een basiscursus gitaar gevolgd, gegeven door Daniël van Huffelen. Wat ik ervan verwachten kon, wist ik niet zo goed van te voren. Ik vind het leuk om een instrument op mijn eigen manier te verkennen en niet via bladmuziek en droge theorielessen. Een door mijn ouders verplichte cursus ‘Algemene Muzikale Vorming’ zorgde ervoor dat ik vroeger wekelijks met grote tegenzin op de fiets zat.

Maar…dat slagje kreeg ik met geen mogelijkheid onder de knie! Dus uiteindelijk ging ik toch. Tien weken lang op maandag om 9 uur ’s avonds. De lessen leken op geen enkele manier op het schrikbeeld van een aantal jaar geleden. Wel muzikale vorming; maar geen notenbalken. Daniël hanteerde een speelse leswijze waarbij hij open stond voor eigen invalshoeken en afwijkende methoden. ‘Als het goed klinkt, dan doe je het goed’, was zijn insteek en we verspilden dan ook geen tijd aan precieze vingerzettingen of technische hoogstandjes. Zoals het uitkwam hielden we ons hier ook mee bezig, maar op een ongedwongen wijze en zonder te overhaasten. Het geheim van de lessen leek: als je er plezier in houdt, dan leer je het ook een stuk sneller. De lessen waren gericht op popliedjes, wat het toegankelijk maakt en makkelijk beoefenbaar buiten de leslokalen. Een goede beslissing om te gaan dus, achteraf gezien. En met dat slagje zit het nu wel goed!

Eric: Ik werk in de horeca. Met name in de kleinkunstsector. Dan zie je veel voorstellingen en je hoort genres muziek. Onbewust denk je dan misschien kan ik dat of dat ook wel.
Je wikt en je weegt.Welk instrument past bij mij ? Tijdens jullie muzieklessen liet de docent alles in het midden. Hij zei niet je moet dit of dat. Alles puur techniek. Het is wel al een tijd geleden maar ik heb er veel van opgestoken.
Nu speel ik in een bandje met vrienden. Muziek maken is een deel van mijn leven geworden. Nogmaals dank!

Henk: Ik vind het een geweldige cursus om snel te leren spelen!
Prijs/kwaliteit is prima, je lest met andere, het ligt aan jezelf hoe snel je de liedjes en oefeningen beheerst!
Ik heb genoten van de lessen van Jaap en speel regelmatig thuis bekende liedjes die mijn vrouw dan gezellig meezingt!
Ik geef het ook door aan iedereen die muziek wil leren spelen.

Diana: De gitaarcursus voor beginners is een uitstekende manier om kennis te maken met het instrument. Je leert de basistechnieken, krijgt een beetje theoretische bagage en binnen enkele weken speel je al simpele songs. De docent is enthousiast en levert voor zover dat mogelijk is in een groepsles ook maatwerk.
Ik ben inmiddels begonnen aan een vervolgcursus!

Sander: Ik heb mijn beginnerscursus gedaan bij Muziekschool Amsterdam, dat heeft mij echt opweg geholpen. Ik kan nu best een aardig beetje spelen. lk zou ik best nog wel een lesje kunnen volgen. Ik ben nog steeds zeer te spreken over de lessen die ik gehad heb en zou mijn volgende cursus weer bij muziekschool Amsterdam nemen.

Keyboard / piano

Esther: Ik heb de beginnerscursus Keyboard gevolgd en vond het vooral heel leuk omdat de oefeningen met popmuziek zijn. Veel liedjes kende ik al zo lang en nu leerde ik ze ook zelf spelen. De stof werd altijd heel duidelijk uitgelegd en door middel van oefeningen leer je al snel wat simpele deuntjes spelen. Ik vond het heel leuk! Thuis werden ze alleen een beetje gek van me, want zodra ik weer wat kon spelen moest ik het natuurlijk constant laten horen.

Heleen: Deze winter heb ik meegedaan aan de groeps piano/keyboardles voor beginners. Ik vond het superlessen!
Al heel gauw kun je iets spelen (als je een beetje oefent tussendoor). We hadden een hele sympathieke leraar met veel geduld.

Pamela: Altijd al piano willen spelen? Dan is dit een leuke cursus die je al snel enthousiast maakt. De basisvaardigheden van het piano spelen word op een heldere manier uitgelegd. Je kunt al snel met plezier een nummer spelen. Veel zelf doen en uitproberen, met praktische en theorethische aanwijzingen van de sympathieke docent. Er wordt gewerkt met klassiekers uit de pop- en rockmuziek, waarvan je de basis al snel kunt meespelen.

Loes: Ik vond de beginnerscursus pianoles erg leuk. De groep was heel gezellig en je kon van elkaar leren. Ook leuk om te merken hoe je na een paar lessen al best wat kon spelen. Ik ga zeker op vervolgles. Ik ben nu net verhuisd en dat kost veel tijd, maar ik hoop me over een maand of twee weer te kunnen aanmelden.
Ik heb overigens dit jaar ook de Vocal Experience gedaan. Vond ik heel spannend, maar dat bleek ook echt erg leuk. We hebben veel lol gehad en ik weet nu zeker dat ik ook zangles ga nemen.

Norma: Muziek is heel mooi om naar te luisteren ,maar wordt mooier als je zelf leert spelen.
Deze cursus heb ik gevolgd en was goed besteed aan mij,ik heb er nieuwe dingen geleerd.

Marcio: Een tijd geleden heb ik een cursus bij jullie gedaan, voor Keyboard/piano;
Ik vond het heel leuk om te spelen, en beetje leren spelen:) graag ga ik ooit door met leren.

Zang

Lisa: Naast dat alle basistechnieken behandeld worden, leer je ook je mentale grenzen te verleggen.
Na 10 lessen heb je een goede basis en ben je zowel technisch als mentaal gegroeid, waardoor je een goed beeld heb wat er verder mogelijk is.
No shame, just fun!

David: Ik heb vorig jaar een beginnerscursus zang gevolgd. Het programma heeft een mooie opbouw; de eerste lessen zijn basistechnieken aan de hand van bekende liedjes; daarna is er de mogelijkheid om zelf muziek aan te dragen. De docent is vlot en professioneel; zo kan hij per leerling persoonlijk aangeven hoe zij hun zang kunnen verbeteren, in plaats van een te algemeen verhaal te houden. Niet alleen theorie en toonladders dus - maar ook lekker leren zingen wat bij je past. Kortom, een geslaagde kennismaking!

Danielle: No more aria´s! Ik wilde meer weten over hoe ik mijn stem kan inzetten om liedjes van o.a. Adele, Beyonce, Pink of Aretha Franklin te kunnen zingen. Nooit geweten dat er nog zo veel meer technieken bij kwamen kijken. Geen keuze was te gek voor mijn zangcoach. Hopelijk hebben zijn oren het ook goed doorstaan ;-).

Sjef: Na een zangcursus voor beginners kan ik nog steeds niet zingen, maar dit ligt absoluut niet aan de lessen. Het hielp me wel over de drempelvrees heen, waardoor ik al weer ruim een jaar lid ben van een heel leuk Amsterdams zangkoor.
Met dank aan Muziekles Amsterdam en in het bijzonder aan mijn docent Benjamin van de Plas.

Ayche: Ik heb de zanglessen (bij Benjamin) als zeer positief ervaren. Zelfs voor de grootste angsthazen -waaronder ik- is het een erg leuke manier om toch gewoon te kunnen gaan zingen. Het is laagdrempelig, hands-on en voor je het weet sta je meerstemmig te zingen! Heel erg leuk!

Odaisy: Ik vond de cursus hartstikke leuk en leerzaam.
Zingen is een droom van mij sinds de kindertijd. Als ik zing is als ik vlieg naar een andere plaats, alsof de wereld verdwijnt. Bij jullie heb ik mijn stem better leren kenen.

Jantien: Vorig jaar bij Benjamin vd Plas voor het eerst van mijn leven zanglessen genomen.
Zonder verwachting eraan begonnen, maar wat was het leuk!
Naast een deel theorie mochten we al snel "echt" zingen, begeleid door Benjamin op piano.
Mooie songs werden aangedragen maar eigen inbreng kon ook.
Verder was het inspirerend om uitgedaagd te worden om net een stapje verder te gaan.
Kortom een fantastische ervaring!

Meer weten? Neem contact met ons op!