Muziekles Amsterdam

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Docenten

André Homminga

Geeft:   Saxofoonles  

Mijn naam is André Homminga en ik heb in Alkmaar klassiek saxofoon gestudeerd bij Karel Bruin (‘81/‘86), die mij al vanaf de muziekschool in Beverwijk het saxofoon spelen heeft eigen gemaakt. Ook heb ik de opleiding popdocent gevolgd aan het Rotterdams Conservatorium (‘91/‘93). Ik geef al meer dan 20 jaar saxofoonles.

Vanaf begin jaren tachtig heb ik in verschillende bandjes gespeeld: Pourqoui, een band rond de IJmondse diva Dorien Teeuwisse (1982-1985), De Shithouseband, een Doo-Wap en Rock- & Roll band die in de jaren ’70 en ’80 bekendheid genoot in Noord-Holland. Een klein tourtje met de Dolly Dots is toen ook mijn deel geweest. In de jaren ’90 speelde ik o.a. met Zwijnen, de Workmates, Illegal Tryout en Time Out.

Op dit moment speel ik met de opvolger van Time Out: C-Right, waarin Sylvia Brandse de leading vocals voor haar rekening neemt. Verder speel ik in Freak-a-Dell, een ‘nog lang niet uit de hand gelopen vriendenbandje’ waarmee we verrassende Funk, Soul en Rock & Roll spelen, met hier en daar een ‘werelds’ tintje. En ook in Different Cook, de band rond toetsenist Kees Koek, geef ik regelmatig acte de presence.

Davide Cristiani

Geeft:   Gitaarles,   Pianoles  

Davide Cristiani (1982) is afgestudeerd aan het Conservatorium van Ferrara in de richting jazz gitaar. Tijdens zijn studie heeft hij een half jaar gestudeerd aan het Conservatorium van Granada. In Granada is hij beïnvloed door de flamenco muziek. Momenteel is hij de studie Docent Muziek aan het afronden aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Hij heeft geruime ervaring als gitaar- en muziekdocent en bandleiding in het basisonderwijs. Spreekt Italiaans, Spaans, Engels en Nederlands.

Donna van Dijck

Geeft:   Zangles  

Mijn naam is Donna, ik ben 24 jaar, geboren in Utrecht en anderhalf jaar geleden verhuisd naar Amsterdam. Omdat ik vroeger thuis er zo van hield om zelf liedjes te schrijven en te improviseren op de piano, kreeg ik vanaf dat ik 8 was pianoles. Ik ben er al snel ook bij gaan zingen, en mezelf op de piano begeleiden werd iets dat echt bij me hoorde. Bij elke gelegenheid op school die ik had om muziek te maken, deed ik dat. Inmiddels heb ik er 2 jaar vooropleiding Jazz-piano aan het conservatorium van Utrecht op zitten en ben ik in 2016 geslaagd voor mijn Bachelor Jazz-zang aan het conservatorium van Amsterdam. Liedjes schrijven is nog altijd mijn grote passie, en ik kan dus ook helemaal mijn ei kwijt in de band die ik heb opgericht: Floatmonki. Onze eerste EP is in januari 2016 uitgekomen.

Naast zingen, schrijven en optreden met Floatmonki, geef ik ook sinds een paar jaar zangles en pianoles. Het leukst aan lesgeven vind ik dat de leerlingen plezier hebben en genieten van de muziek die ze zelf maken. In mijn lessen staat het voelen en horen wat je stem doet en het verhaal dat je wilt vertellen met je stem centraal. We luisteren naar muziek en naar elkaar, om een muzikaal bewustzijn te creëren.Je mag in de les alles meenemen wat je mooi vind, of als je het niet zo goed weet kom ik met ideeën die bij je passen. Ik pas me makkelijk aan, aan jouw lesbehoefte, en zal altijd mijn best doen je met nieuwe inspiratie en energie naar huis te laten gaan.

Jolene Grunberg

Geeft:   Zangles  

Jolene Grunberg staat inmiddels bekend als een van de beste zangdocenten van Nederland. In 2008 behaalde zij de bachelor pop aan het conservatorium van Amsterdam als zangeres/gitariste.

Jolene heeft inmiddels al 12 jaar ervaring als zangdocent en heeft heel veel kennis ontwikkeld over het gebruik van de stem in popmuziek. Techniek, interpretatie en performance zullen aan bod komen in de zanglessen. Jolene is ook werkzaam aan het conservatorium van Amsterdam. In 2016 behaalde zij tevens haar Master Degree in popmuziek.

Martijn van Spaendonck

Geeft:   Gitaarles,   Pianoles,   Keyboardles,   Basgitaarles  

Ik begon op mijn 14e met de elektrische gitaar. Ik had al eerder klassiek gitaarles van mijn vader gehad en kort bas gespeeld, maar dat bleek geen succes. Pas toen ik 'November Rain' van Guns n' Roses hoorde in 2000, moest en zou ik dat geluid ook kunnen maken en ook zo spelen. Het duurde dan ook niet lang of ik had al mijn eerste elektrische gitaar. Na twee jaar lang onafgebroken geoefend te hebben op gitaarsolo's van SLASH, Gary Moore, Stevie Ray Vaughan, Steve Morse en John Petrucci, begonnen mijn interesses zich uit te breiden. Ik begon een beetje met pingelen op mijn vader's piano. Akkoorden vinden, melodieën uitzoeken, pianostukken naspelen. Ook een prachtig instrument! Dus sprokkelde ik al mn spaargeld bij elkaar en kocht een Synthesizer. Vanaf toen heb ik altijd gitaar en toetsen gespeeld (en later ook bas), maar gitaar bleef altijd mijn grootste liefde.

Na mijn middelbare school werd ik direct aangenomen op het conservatorium van Amsterdam. 4 jaar later (2008) ben ik afgestudeerd op gitaar en bijvak toetsen/piano. Sindsdien speel ik in verschillende bands en werk met verschillende artiesten. Zo speel ik bijvoorbeeld gitaar/bas/toetsen met Leonie Meijer (van The Voice of Holland), in de live band van Judith Jobse (van de hit 'You' uit 2001) en akoestische gitaar en deels leadzang in coverband Radio Acoustic.

Als docent geef ik les in zowat alle stijlen: van klassiek tot rock, van funk tot Nederlandstalig, noem het maar op. Ik werk met leerlingen aan techniek, creativiteit, gehoortraining, theorie, improvisatie, etc. Ook veel focus op wat de leerling zelf leuk vindt en welke kant hij/zij op wil!

Maurits Hortensius

Geeft:   Gitaarles,   Basgitaarles  

Ik ben Maurits, 27 jaar, gitaardocent bij Muziekles Amsterdam en masterstudent filosofie aan de UvA. Mijn middelbare schoolexamen deed ik op de havo voor muziek en dans (HMD) aan het conservatorium van Rotterdam, met als hoofdvak elektrisch gitaar (pop en jazz). Sinds mijn 17e geef ik gitaarles. Eerst werkte ik een aantal jaar bij een muziekschool, daarna als zelfstandige. Ik heb ruime ervaring in het lesgeven in pop, rock en blues, voor zowel elektrisch als akoestische gitaar.

Mijn muzikale specialisatie ligt bij blues/rock. In de traditie van Albert King en Stevie Ray Vaughan, maar ook rock 'n roll, soul en jazz hebben mijn interesse. Andere voorbeelden van muzikale inspiratiebronnen zijn o.a. Jimi Hendrix, Carlos Santana, Paco de Lucia, Led Zeppelin, Bob Marley & the Wailers, Miles Davis, Wes Montgommery, Earth, Wind and Fire, Jamiroquai en Todd Terje.

Voor mijn lessen vind ik het belangrijk dat leerlingen toewerken naar een muzikaal doel en tegelijkertijd plezier kunnen hebben in het oefenen op de weg die daaraan vooraf gaat.

Martin Wachters

Geeft:   Gitaarles,   Pianoles,   Keyboardles,   Basgitaarles  

Martin Wachters had als kind jarenlang pianoles op de klassieke manier. Toch kwam het echte vuur voor het maken van muziek pas op zijn zeventiende toen hij zelf ontdekte dat je met behulp van akkoorden, toonladders en je gehoor op een veel makkelijkere, vrijere en creatievere manier muziek kan maken. Al snel ontdekte hij toen ook de gitaar en het keyboard en was ook aan deze instrumenten al snel verslaafd. Hij speelde op zowel piano, gitaar en keyboard in verschillende bands in uiteenlopende stijlen. Ook heeft hij veel ervaring met het componeren, arrangeren en opnemen van muziek en rondde hij eind 2006 een opleiding audio engineering af bij SAE.

Martin geeft zeer enthousiast les. In de lessen wordt aandacht besteed aan techniek, muziektheorie, gehoortraining, samenspelen en improvisatie. Snel naar het gewenste resultaat is het motto!

Michel Tijdink

Geeft:   Gitaarles,   Pianoles,   Keyboardles,   Basgitaarles  

Ik ben Michel Tijdink, 24 jaar uit Hilversum. Op jonge leeftijd (6 jaar oud) ben ik begonnen met gitaarspelen. Dit heb ik geleerd van mijn vader die gitaardocent is. Veel vond ik er toen niet aan omdat ik eigenlijk liever wilde drummen. Dat zou te veel gedoe zijn en teveel kabaal maken waardoor de keuze voor gitaar makkelijk gemaakt was. Ik ben toen rond mijn pubertijd ook gestopt met gitaarspelen, omdat dat toen niet meer 'cool' was en ik liever met de meute meeging als rapper, althans een poging daartoe...

Gelukkig pakte ik de interesse voor het gitaarspelen rond mijn 16e weer op, door het spel 'Guitar Hero' wat toen op de markt was gekomen. Al snel begon ik veel uit te zoeken via Youtube en werd ik snel beter. Ik kwam erachter dat ik toch een goeie basis had opgebouwd van de lessen die ik vroeger kreeg. Ongeveer een jaar daarna kreeg ik een baan aangeboden als gitaardocent bij een muziekschool waar ik tot op heden werk en veel ervaring heb opgedaan.
Ondertussen ben ik afgestudeerd aan de Nederlandse Popacademie en ben ik naast in verschillende bands gespeeld te hebben veel bezig geweest met video projecten.

Mijn muzikale voorkeur is zeer breed en ik kan alles wat goed is eigenlijk wel waarderen. Zelf ben ik met name bezig met instrumentale 'Fusion' muziek, met voorbeelden zoals: Greg Howe, Guthrie Govan, Alex Hutchings maar ook bands zoals Dirty Loops of oude en nieuwe Jazz helden.

Mozes Wolff

Geeft:   Drumles  

Ik ben Mozes, drum en percussieleraar en ik geef sinds 2001 profesioneel les slagwerk aan kinderen en volwassenen. Bij Muziekles Amsterdam ben ik nu twee jaar werkzaam. De lessen worden gegeven op een echt drumstel, maar ik heb ook ervaring met het bespelen van electronische drumkits.

De lessen zijn individueel en kunnen daarom op de persoonlijke wensen van de student aangepast worden. Zo kan je bijvoorbeeld prima leren drummen zonder noten lezen, maar ik kan je ook uitstekend begeleiden bij het leren lezen van noten en aanverwante tekens. En we kunnen natuurlijk precies de nummers spelen die jij leuk vindt!

Ik geef naast drumles ook percussieles op djembe en darbuka. Deze lessen gaan over het algemeen in een workshopvorm. Samenspel en naar elkaar luisteren zijn daarbij erg belangrijk. Soms zijn er wel drie ritmes die tegelijkertijd gespeeld worden!

Als percussionist draai ik mee in Applaus for kids , het muzikaal begeleiden van kindermusicals.

Ik drum al jaren in verschillende formaties. Mijn interessegebied is erg breed!

Timon Persoon

Mijn naam is Timon, ik ben 24 jaar en studeer dit jaar af aan de Popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Daar heb ik toetsen gestudeerd en heb mij daarnaast vooral bezig gehouden met het spelen in bands (o.a. The Visual ) en het schrijven van eigen composities.

Op mijn vijfde ben ik begonnen met klassieke pianolessen en heb dit ongeveer 8 jaar gedaan. Toen vond ik het niet meer leuk genoeg en heb ik een keyboard gekocht. Zo heb ik mezelf met veel plezier verder ontwikkeld via de improvisatie, blues en popliedjes. Dankzij deze eigen ervaring ben ik van mening dat het plezier in de muziekles het allerbelangrijkste is. Ik hou altijd rekening met de wensen van de leerling om zo de lessen leuker en leerzamer te maken.

Wessel van der Kroef

Geeft:   Pianoles,   Keyboardles  

Mijn naam is Wessel en ik maak het liefst muziek! Zelf heb ik sinds mijn zevende muzieklessen gehad, eerst op akoestische gitaar en vanaf mijn 18de op het Conservatorium van Amsterdam. Ik ben afgestudeerd in de richting Popgitaar, maar heb ook regelmatig basgitaar, keyboard en drums gespeeld in verschillende projecten. Op het moment zing en speel ik gitaar in de band Bartek, waarvoor ik ook liedjes schrijf.

Ik geniet altijd enorm van muziek maken, en met lesgeven wil ik dat enthousiasme overbrengen. Het leren en het plezier in de muziek staan voorop. Alle aspecten van muziek en instrument kunnen dan aan bod komen, zolang jij er maar iets uithaalt wat voor jou belangrijk is!

Meer weten? Neem contact met ons op!